CARETTA CARETTA

De onechte karetschildpad is een bedreigde soort en staat op de internationale rode lijst voor bedreigde fauna. Deze schildpadden, met hun grote kop en roodbruin omhulsel, komen tussen mei en september naar het Iztuzu-strand om hun eieren te leggen. Ze hebben geelachtig witte onderzijde en kunnen een lengte bereiken van ca.1m. De schildpad bereikt pas na 15 jaar volwassenheid en kan gemakkelijk wegen tussen 80-200kg; sommige exemplaren blijken 545 kg te wegen!
De volwassen schildpadden ontmoeten elkaar in de lagune van de Dalyan delta een paar weken voordat het vrouwtje haar eieren legt. Hier voeden ze zich voordat de langdurige en zeer hoorbare paring plaatsvindt. De vrouwtjes keren gemiddeld eens in de drie jaar terug naar het strand en leggen tijdens het seizoen koppelingen van tussen 140-160 eieren. Op dit strand mogen geen parasols in het zand worden vastgehouden omdat deze dieren en hun nesten beschermd zijn. Het strand is om dezelfde reden ook alleen op bepaalde tijden toegankelijk. De bekende nesten op het strand zijn duidelijk aangegeven.

Dalyan Hotel Caretta Hotel
Dalyan Hotel Caretta Hotel
Dalyan Hotel Caretta Hotel
Dalyan Hotel Caretta Hotel
Dalyan Hotel Caretta Hotel
Dalyan Hotel Caretta Hotel
Sağlayıcısı olduğumuz internet sitesi şu an aktif değildir!

Sağlayıcısı olduğumuz internet sitesi şu an aktif değildir.